mám záujem! Zavolajte nám
0915892781
Ľ. Podjavorinskej 4
080 05 Prešov

Rekapitulácia účinkovania členov slovenského reprezentančého výberu TKD ITF na ME Rumunsko Cluj – Napoca

Prvý súťažný deň: Premiéra slovenského dievčenského tímu na majstrovstvách Európy. Karolína – kop Ap chagi 3 bodyVeronika – kop Dolyo chagi 0 bodov, Marianna – kop Yop chagi 0 bodov. Dievčatám napriek tomu ďakujeme za super výkon a ideme ďalej. Po dievčatách boli v akcii naši seniori Tomáš a Ľubo v súborných cvičeniach  do 1. DANU v ringu čislo 5. Tomáš prehral svoj prvý zápas s írskym  reprezentantom v pomere 0:5. Ľubo vyhral prvý zápas s anglickým  reprezentantom 5:0 a v 2. kole prehral s reprezentantom z Nórska  v pomere 1:4. Chlapci predviedli skvele výkony a chýbalo možno trochu športového šťastia. Hneď po Ľubovi a Tomášovi sa v ringu číslo 6 predstavil náš posledný seniorský reprezentant Jakub. V súborných cvičeniach  do 2. DANU sa postavil proti maďarskému  reprezentantovi. Jakub bohužiaľ prehral 0:5 no po chybnom verdikte rozhodcov ohľadom chybnej techniky v zostave na strane maďarského reprezentanta. Po upozornení zo strany našich trénerov na pochybenie sa výsledok nemenil. Krátko po senioroch nastupovali do ringu číslo 2 na tímové súborné cvičenia naše juniorky v zložení Karolína, Lucia, Teresa, Marianna a Veronika. Dievčatá sa v prvom zápase postavili Nórkam no aj napriek dobrému výkonu z našej strany vyhrali súperky z  v pomere 5:0. Dievčatám patrí poďakovanie a potlesk za skvelý výkon a reprezentáciu. Za výbornú reprezentáciu Slovenska im ďakujeme.

Druhý súťažný deň: V doobedňajšom programe 2. súťažného dňa sa predstavili tri naše juniorky (Lucia, Teresa, Karolína) v súborných cvičeniach do 1. DANU . Lucia v prvom kole zdolala súperku z  v pomere 5:0. V druhom kole sa postavila súperke zo . Lucia po kvalitnom výkone napokon prehrala 1:4. Karolína ako nasadená do druhého kola čakala na svoju súperku zo súboja  vs . Karolíne si napokon zmerala sily s poľskou súperkou no napriek Kajinemu gradujúcemu výkonu počas zápasu prehrala s Poľkou tesne 1:3. Terka mala hneď na úvod náročnú súperku z . No naša reprezentantka zvíťazila 3:2. V druhom zápase ju čakala reprezentantka . Terka natiahla svoju víťaznú sériu a Španielku zdolala v pomere 5:0. V treťom kole si zmerala sily so súperkou z . V tesnom a vyrovnanom súboji napokon naša Terka prehrala v pomere 3:2.

Poobede čakali na Karolínu, Teresu a Luciu zápasy v športovom boji. Terka nastupovala v kategórii junioriek do 45 kg proti  súperke. Naša reprezentantka viedla v polovici zápasu 2:1 no Írka napokon zvrátila tesný stav a vyhrala 4:0. Írka napokon dokráčala až k titulu majsterky Európy. Lucia v kategórii junioriek do 65 kg statočne odolávala škótskej súperke, ktorá mala výškovú prevahu no Lucka ukázala svoju húževnatú povahu a do konca sa “bila” o každý bod. Karolína v tej istej kategórii ako Lucia dostala na úvod úradujúcu majsterka Európy z Anglicka. Kaja viedla 20 sekúnd pred koncom zápasu pomerom 2:1 a siahala na prekvapenie no súperka zúročila v závere skúsenosti a otočila nepriaznivý vývoj a vyhrala 4:0. Dievčatám v mene celého reprezentačného tímu a zväzu ďakujeme a skladáme poklonu za ich bojovné výkony až na hranicu fyzických síl. Takto sa reprezentuje so  srdca.
 
Tretí súťažný deň: V treťom súťažnom dni sa predstavil iba jeden slovenský reprezentant Jakub Tomáš v športovom boji seniorov do 70 kg. V zápase si Jakub zmeral sily s škótskym reprezentantom. Súboj bol vyrovnaný a tesne skóre sa prelínalo z jednej strany na druhú. 10 sekúnd pred koncom bol stav vyrovnaný 2:2. sekúnd pred koncom však rozhodcovia nepochopiteľne pripočítali body na stranu Škóta hoc bodoval náš reprezentant. Jakub tak prehral tesne 1:2. Kubo predviedol skúsený zodpovedný a taktický výkon. Ďakujeme Kubo za výkon a dlhoročnú vzornú reprezentáciu Slovenska. Dnes 28.4.2023 sa o 18:00 uskutoční v rámci majstrovstiev Európy kongres európskej Taekwon-Do federácie (A.E.T.F.) v Grandhoteli Napoca v meste Kľuž. Slovensko bude na kongrese zastupovať novozvolený prezident Slovenského zväzu Taekwon-Do ITF Mgr. Matej Košalko, LL.M.
 
Štvrtý súťažný deň: V posledný súťažný deň na majstrovstvách Európy v rumunskom Kľuži sme boli blízko medailí.Vo svojej poslednej súťažnej disciplíne špeciálne techniky sa predstavil senior Jakub Tomáš. Jakub zvládol 3 z 5 určených kopov (Ap chagi 0b, Dolyo chagi 3b, Bandae dolyo chagi 1b, bandae yop chagi 0b, Yop chagi 3b). Pri zisku 7 z 15 možných bodov to bohužiaľ na postup do medailového rozstrelu nestačilo.
Juniorky Lucia Gumanová, Karolína Lenhardtová a Veronika Juhosová pri svojej derniére absolvovali disciplínu prerážacie techniky. Karolíne sa podarilo preraziť iba 1 z 3 techník (sonkal yop terigi 3b, yop chagi 0b, dolyo chagi 0b). So ziskom 3 bodov z 12 možných sa do vyraďovacích bojov nekvalifikovala. Lucia obstála podobne ako Karolína keď prerazila iba 1 z 3 (sonkal yop terigi 0b, yop chagi 0b, dolyo chagi 3b). Zisk 3 bodov z 12 rovnako na postup nestačil. Naše posledné želiezko v ohni Veronika príjemne prekvapila keď sa jej podarilo preraziť 3 z 3 techník (sonkal 3b, yop 6b, dolyo 3b) a so ziskom 12 bodov z 12 postúpila aj s ďalšími 10 súperkami postúpila do bojov o medaily.Prvý rozstrel zvládla Veronika veľmi dobre keď kopla dolyo chagi 6b na 2 dosky a postúpila aj s 7 súperkami do 2. kola rozstrelov. V ňom sa Veronike až tak nezadarilo. Nepodarilo sa jej preraziť sonkal 0b na 2 dosky no aj tak je z toho krásne 5 miesto. Tomášovi a dievčatám za výkon a vzornú reprezentáciu Slovenska  zo srdca ďakujeme.