mám záujem! Zavolajte nám
0915892781
Ľ. Podjavorinskej 4
080 05 Prešov

BALKAN OPEN CUP SIBIU, RUMUNSKO, výsledky zo súťaže

6 CENNÝCH KOVOV BALKAN OPEN CUP A POHÁR PRE KAJU

Prešovskí taekwondisti dosiahli na prvom ročníku novovytvoreného Balkan open Cupu v Rumunskom Sibiu výborné výsledky. V konkurencii viac ako 400 súťažiacich zo šiestich krajín získali pre náš klub 1 zlatú, 2 strieborné a 3 bronzové medaily. 

V prvom súťažnom dni dostali priestor juniori a seniori. Krátko po deviatej hodine sa do ringu postavil senior Ľubo Vrabeľ v disciplíne tuly do 1. DANU. V zápase o medailu podľahol Rumunovi v celkovom výsledku 0:5. Ľubov výkon bol ovplyvnený aj chorobou no napriek tomu podal veľmi kvalitný výkon. Súčasne s ním nastúpila do sparingu Veronika Juhosová v kategórii do 50 kilogramov. Veronika v boji o finále podľahla Rumunke 0:4 po kvalitnom výkone. Pre Veroniku to znamenalo zisk bronzovej medaile. Následne na tuly farebných pásov nastupoval Samuel Rašman, no v prvom kole bol nad jeho sily Bulhar v pomere 0:5. 
V poobednom programe nastúpili do tulov junioriek do 1. DANU Karolína Lenhardtová a v kategórii farebných pásov Lucia Gumanová, Veronika Juhosová a Hanka Skirková. Karolína vypadla v prvom kole s Rumunkou 0:5. Veronika prehrala v ťažkom zápase v prvom kole s neskoršou šampiónkou Bulharkou 1:4. Hanka prvý zápas vyhrala po vyrovnanom výkone tesne 3:2 s reprezentantkou Slovinska no následne v druhom kole bola nad jej sily Rumunka, ktorej podľahla 0:5. Najďalej až do finále dokráčala Lucia, keď pri svojej medailovej jazde zdolala najprv Rumunku, potom v „slovenskom derby“ Mariannu Vrabcovú z klubu Delta Veľký Šariš, Následne vo štvrť a semifinále dve Rumunky a vo finále bola nad jej sily bulharská súperka. Lucia pridala následne aj bronz v sparingu do 60 kilogramov. Karolína pridala do svojej zbierky zlato zo špeciálnych techník, kde v rozoskakovaní deklasovala všetky svoje súperky a striebro zo sparingu do 65 kilogramov. Po dvoch vyhratých zápasoch v skupine bola vo finálovom zápase nad jej sily rumunská súperka. Karolína zároveň získala aj pohár pre najlepšiu juniorku celého turnaja. Juniorky sa ešte v závere dňa predstavili v tímovom sparingu v zložení Karolína, Veronika, Lucia a Hanka. Všetky dievčatá vo svojich zápasov siahli skoro až na dno svojich síl, no ani to nestačilo na rumunské súperky a naše dievčatá sa do ďalších bojov nedostali. Treba však povedať, že pätica súperiek z Rumunska boli vo vyšších váhových kategóriách ako naše dievčatá a už pri nástupe do prvého zápasu sme vzhľadom na počet našich dievčat prehrávali výsledkom 4:0. Aj napriek tomu dievčatá trénerov predvedenými výkonmi v zápasoch veľmi potešili a veríme, že táto disciplína by mohla byť pre nás aj na veľkých podujatiach zdrojom pre medailové úspechy.

V druhý súťažný deň sme mali v hre naše kadetky Elu Skirkovú a Natáliu Korytárovú. Obe nastúpili v kategórii farebných pasov v disciplíne tul. Ela v prvom zápase po nepochopiteľnom verdikte rozhodcov prehrala s Bulharkou tesne 2:3 hoc v polovici zápasu bol stav 3:2 pre našu Elu. Natália sa po sérii víťazstiev dostala do boja o medailu, no ani heroický výkon Natálke nestačil a v boji o medailu prehrala s Rumunkou 1:4. Následne sa naše dievčatá presunuli do ringu pre špeciálne techniky. Obe skočili základné výšky v jedinom prevádzanom kope yop chagi s preletom nad páskou a postúpili do rozskokov. Ela v poradí druhy rozskok už nezvládla a obsadila pekné 5. miesto. Natálii sa podarilo kopnúť stanovenú výšku a napokon sa radovala s bronzovej medaily. Ela poobede ešte nastúpila na tatami v disciplíne sparing no po kvalitnom výkone prehrala s Rumunkou 0:4. Všetkým našim bojovníkom ďakujeme za vzornú reprezentáciu klubov, kvalitné a oduševnené výkony a úspešným držiteľom kovov k ich zisku srdečne blahoželáme, vedenie klubu.