mám záujem! Zavolajte nám
0915892781
Ľ. Podjavorinskej 4
080 05 Prešov

REPORTY z ME Tekwon – DO ITF Poreč Chorvátsko I a II deň po príchode

ME TKD ITF Chorvátsko Poreč.pdfDo dejiska európskeho šampionátu v Poreči dorazila slovenská výprava v popoludňajších hodinách. Po vybavení administratívnych záležitostí týkajúcich sa ubytovania v hoteli, nasledoval prvý tréning v menšej tréningovej hale. Večer sa tím vybral na relaxačnú prechádzku po pobreží Plavej lagúny, oblasti v ktorej sa nachádza aj hotel a hala.

Prvý súťažný deň:  môžeme označiť ako veľmi kvalitný. Hneď zrána nastupovala na tatami pri svojej premiére na majstrovstvách Európy Teresa v kategórii TUL juniorky do 1. danu. Jej prvý zápas s Holanďankou mal dramatický priebeh, keď v prvom tule prehrávala v priebežnom výsledku 3:2. Terka však zabrala v druhom tule a otočila výsledok na konečných 3:2 vo svoj prospech. Druhý zápas s talianskou súperkou nezačala ideálne, keď sa pomýlila v prvom tule a stav bol v polovici zápasu 3:1 pre Talianku. Terka v druhom tule predviedla opäť bojovný výkon, no tentokrát to už nestačilo a prehrala konečným výsledkom 0:5. Mladá Slovenka môže byť so svojim výkonom spokojná. Od predzápasovej prípravy až po posledný zápas podala výkon ostrieľaného profesionála. Cvičila s ľahkosťou a pri pomýlení zachovala chladnú hlavu.
 
Zhruba hodinu po Terke nastupoval do ringu Jakub v kategórii TUL seniori do 2. danu. Jakub predviedol štandardne kvalitný výkon a s maďarským reprezentantom zviedol vyrovnaný súboj. Arbitri sa však priklonili na stranu Maďara ktorý vyhral nad Kubom v pomere 4:1. Poobede na ringu číslo 4 začali svoju kategóriu TUL seniori do 1. danu. V nej sa predstavil aj náš reprezentant Ľubo. V prvom zápase jasne vyhral nad súperom z Bosny a Hercegoviny v pomere 5:0. V osemfinále čakal na Ľuba húževnatý súper z Rumunska. Po vyrovnanom boji v ktorom rozhodovali detaily Ľubo prehral s Rumunom napokon 5:0. Paralelne s Ľubom sa v susednom ringu pripravovali juniorky Karolina a Teresa na disciplínu špeciálne techniky. Prvá z našich dievčat išla Kaja. Z troch určených techník kopla všetky za plný počet bodov a postúpila do rozskokov o medailu. Terke sa darilo o niečo menej. Z troch techník kopla jednu (yop chagi ponad pasku) za plný počet bodov. Podarilo sa jej kopnúť aj techniku dolyo chagi no pre nesprávnu techniku rozhodcovia udelili 0 bodov. Terka však ukázala potenciál do budúcna aj v tejto disciplíne. Do rozskokov okrem Karoliny postúpilo ďalších 7 dievčat. Karolína absolvovala neuveriteľných 7 rozskokov, pričom pri každom rozskoku bola losovaná jedna z troch spomínaných techník. Výšky sa posúvali pri každom rozskoku o 10 cm a v posledných sériach dosahovali seniorske parametre. Kajin heroický výkon stačil napokon na 4. miesto. Pri jej premiérovom štarte na podujatí tohto rangu je 4. miesto v Európe obrovským úspechom a určite aj veľkým prísľubom do budúcich rokov. Všetkým našim reprezentantom ďakujeme za dnešné fantastické výkony a napínavé okamihy. Vďaka patrí aj trénerom, ktorí sa podieľali na celej príprave a aj na dnešnom úspešnom dni.