mám záujem! Zavolajte nám
0915892781
Ľ. Podjavorinskej 4
080 05 Prešov

13. ročník medzinárodného turnaja TKD ITF Mazovia Masters CUP Ciechanow 2019, Poľsko. REZULTÁTY ZO SÚŤAŽE!!!

Screenshot_20191111_194827_com.facebook.katanaNa tomto významnom športovom podujatí v Taekwon – Do ITF, ktorého organizátorom je bašta európskeho aj svetového Taekwon – Da Poľsko sa stretne veľmi silná konkurencia bojovníkov Taekwon- Da. V dňoch 22. – 24.11.2019 si v Poľskom meste Ciechanow zmerá svoje sily v jednotlivých disciplínach a vekových kategóriách TKD celkom 750 súťažiacich z viac, ako 61 klubov 9 krajín nie len Európy, ale aj Ázie. Konkréte sa tam stretnú súťažiaci  z Bieloruska, Gruzínska, Indie, Ukrainy, Lotyšska, Ruska, Slovenska, Švédska a domáceho Poľska. Na tak významnom podujatí samozrejme, že nemôžu chýbať ani zástupcovia z ŠK TKD GE-BAEK Prešov. Farby nášho klubu a mestá Prešov budú na tejto prestížnej súťaží hájiť juniori: Dominik Saviolli, Richard Novák, Tomáš Petro, Diana Obcovičová a seniori Samuel Olejár, Jakub Tomáš, David Trochan, Ľubomír Vrábeľ a Lenka Palaščaková. Tím bude viesť ako tréner Marcel Petro.

Na sever Poľska cestovala desať členná výprava, zložená nie len z členov klubu ale aj reprezentantov Slovenska, ktorí sa v októbri zúčastnili na majstrovstvách Európy v Bosne a Hercegovine. Výpravu tvorili Jakub Tomaš, Dávid Trochan, Ľubomír Vrabeľ, Samuel Olejár, Tomáš Petro, Richard Novák, Diana Obcovičová, Dominik Saviolli a tréneri Lenka Palaščáková a Marcel Petro. V sobotňajšom programe sa predstavili súťažiaci v kategóriách seniori/-ky a juniori/-ky.

Ako prvá na tatami nastupovala súťažiaca trénerka Lenka v kategórii súborne cvičenia 4. až 6. dan. Ako nasadená v semifinále porazila poľskú súperku a postúpila do finále. V ňom po drobnej chybičke pri cvičení prehrala, ale napriek tomu vybojovala pre klub striebornú medailu. Hneď po nej nastupovali v kategórii 2. dan Dávid Trochan a Jakub Tomáš. Prvému menovanému sa nepodarilo prejsť cez úvodnú prekážku. Jakub svoj prvý zápas s poľským zástupcom vyhral a postúpil do semifinále, v ktorom mal istotu bronzovej medaily. V semifinále po vyrovnanom výkone prehral, ale napriek tomu sa mohol tešiť z druhého cenného kovu pre prešovské Taekwon-do. V kategórii seniori do 1. danu mal GE-BAEK zastúpenie tiež dvojicou súťažiacich. Ľubomír Vrábeľ svoj prvý zápas vyhral no v zapätí ďalší prehral. Samuel Olejár neuspel hneď v úvodnom súboji s ruským reprezentantom, ktorý túto kategóriu napokon ovládol a získal zlatú medailu. Ani naším trom juniorom sa v súborných cvičeniach vôbec nedarilo. Tomáš Petro a Diana Obcovičová zhodne svoj prvý zápas vyhrali, no v druhom už tak úspešní neboli a z ďalších bojov o cenné kovy vypadli. Richard Novák svoj zápas prehral hneď v úvodnom meraní síl a do ďalších bojov už nezasiahol.

Popoludňajší program pokračoval zápasmi v disciplíne športový boj. Novinkou pre členov nášho klubu bol takzvaný repasáž systém. Ten dával šancu zabojovať súťažiacim, ktorí vypadli v úvodných kolách a mohli tak využiť novú šancu na získanie medaile. V kategórii junioriek do 55 kilogramov sa do ringu postavila Diana, ktorá svoj prvý zápas vyhrala a ďalej postúpila do semifinále. V ňom prehrala a putovala do spomínanej repasáže. Vďaka účasti v semifinále bola jedno víťazstvo od bronzu. Dianine ďalšie víťazstvo po zlepšenom výkone prišlo a ďalšia medaila pre GE-BAEK bola na svete. Krátko nato nastupoval v kategórii seniori do 57 kilogramov do bojov Dávid Trochan, ktorému sa zodpovedným výkonom podarilo skompletizovať medailovú zbierku o zlato, keď vo finále zdolal svojho súpera z Gruzínska. Po Dávidovi nastupoval do ringu Jakub Tomáš v kategórii do 70 kilogramov. Ten po výbornom výkone bohužiaľ prehral hneď so svojím  úvodným súperom z Poľska. Blízko k zisku medaile bol Samuel Olejár, ktorý v kategórii do 78 kilogramov najprv prehral, aby následne po zlepšenom výkone v repasáži sériou dvoch vyhratých zápasov postúpil až do zápasu o medailu. V ňom napokon smolne prehral  v extra kole, ktorému predchádzala remíza po prvých dvoch kolách zápasu o medailu. Juniori Richard Novák  a Tomáš Petro v kategórii do 75 kilogramov svoje úvodné zápasy prehrali a systém repasáže tak vylosoval „bratovražedný“ súboj, keď týchto dvoch postavil proti sebe. V ňom bol úspešný Richard, ktorý bohužiaľ následne v ďalšom kole vypadol.

V nedeľu boli na programe žiacke kategórie. V akcii bol aj náš najmladší člen výpravy Dominik Saviolli. V súborných cvičeniach od 1. kupu až po 1. dan, po kvalitnom výkone a vo veľmi silnej konkurencii prehral. No vynahradil si to všetko v športovom boji do 52 kilogramov, kde spanilou jazdou po výhrach v prvom a druhom kole dokráčal k semifinále a bronzovej medaile. V záverečnom bilancovaní výprava ŠK Taekwon-do GE-BAEK Prešov v konkurencii viac než 870 súťažiacich z 61 klubov 9 krajín Európy a Ázie získala celkom 5 medailí a nasledujúcom zložení : jedno zlato, jedno striebro a tri bronzy. Naš klub na tejto súťaží podporovala aj spoločnosť SPINEA ktorej týmto za jej podporu v mene klubu ďakujeme.