mám záujem! Zavolajte nám
0915892781
Ľ. Podjavorinskej 4
080 05 Prešov

MS Taekwon – Do ITF INZELL Nemecko

1Dňa 21.4.2019 v nedeľu vycestovala síce početnosťou malá, ale o to odhodlanejšia výprava prešovských taekwondistov na Majstrovstvá sveta Taekwon-Do ITF ktoré sa konajú v malom meste Inzell nachádzajúce sa sa hranicami Nemecka od 22. – 27.4.2019. Farby metropoly Šariša mesta Prešov a Slovenského Taekwon-da budú za klub ŠK TKD GE-BAEK Prešov hájiť dvaja juniori Diana Obcovičová a Richard Novák a 4 seniori David (Big) Trochan, Jakub Tomáš, Lenka Palaščaková a Veronika Balažová, ktorá spolu s Marcelom Petrom budú tento tým viesť aj pod trénerskou taktovkou. Tento odhodlaný tym prešovských bojovníkov v Taekwon-Do ITF na tomto vrcholnom športovom podujatí doplnila členka ŠK DRAKO Smolenice seniorka Svetlana Losso. Držíme všetkým členom nášho reprezentačného týmu na tomto športovom podujatí všetkých dvadsať. V utorok túto výpravu príde do Inzellu podporiť aj skupinka fanúšikov rod. Obcovičová a rod. Skirková.
PRVÝ SÚŤAŽNÝ DEŇ
 
Dnešný súťažný deň sa odohrával hlavne v znamení tulov, keď všetci členovia výpravy ukončili svoje vystúpenie v tejto disciplíne. Ako povedal moderátor na otváracom ceremoniály, tak aj bolo a zostavy boli predvádzané do dokonalosti. Prvý sa predstavil Richard a tak ako všetci ostaní vypadol v prvom kole s Poľským reprezentantom. Nasledovali Svetlana s Nórkou, Lenka s Belgičankou, Diana s Fínkou, Dávid s Belgičanom a Jakub so Škótom. Podľa výrokov trénerov (Veroniky B. a Marcela P.) si nikto na tatamách nespravil hanbu a ukážkovo hájil farby Slovenska či už juniori, ale aj seniori, ktorí sa prvý krát predstavili v nových kategóriách. Predsa len dnes prebehla dráma, keď do ringu po Svetlane nastúpila Veronika a postúpila cez dve kolá s Kanadou a Rumunskom do boja o semifinále s Poľskou reprezentantkou. Prvý tul (sam-il) skončil remízou. Druhý sa na obrazovke objavil chon-ji. Po konečnom výkriku bol celý tým pripravený radovať sa z medajle, no oslava sa nekonala a stav ostal 2-3 pre Poľku. 
 Po obede o cenné kovy ešte zabojoval Richard v špeciálnych technikách a Svetlana s Veronikou v prerážacích technikách. Richard zvládol techniku ap-chagi za plný počet bodov no aj v ostatných nám predviedol, že táto disciplína môže byť pre neho cesta k medajle, ak sa jej bude svedomite venovať. Bohužiaľ Svetlana s Veronikou nedokázali prekonať prichystané dosky a tým sa dnešný boj o medajle skončil. Všetkým ďakujeme za podporu, sledujte nás aj naďalej a aj naďalej nám držte palce, zajtra Lenke v špeciáloch, Diane a Rišovi na sparingu ešte raz vďaka.